Timrå Golfklubb GEO Certifierad

Timrå GolfklubbBaninfo, Klubbinformation, Nyhet, Okategoriserade

På självaste Luciadagen blev vi meddelade att Timrå Golfklubb har blivit GEO certifierad. Vi är då den 22:a golfklubb i landet och den enda golfklubb norr om Uppsala som är GEO certifierade. Det är ett arbete som har pågått i över 2 år och som avslutades nu under hösten med en miljö- och hållbarhetsrevision. 

GEO certifiering används i Sverige sen 2013 som en ersättning till SGFs Miljöcertifiering. Den har tagits fram av alla världens golfförbund, främst R&A och USGA. Den administreras av Golf Environment Organization som är baserat i Scotland. Tanken med GEO är att skapa ett platform med miljö- och hållbarhetscertifiering som har samma krav i hela världen och där golfklubbar kan lär av varandra genom spridning av information. GEOs huvudsyfte är att göra golf mer hållbar och ställer krav på 3 olika områden: naturkonservering, resursanvändning, och samhällsengagemang. Certifiering granskas av samma organ som ansvarar för Fairtrade märkning och både Forest och Marine Stewardship Councils (FSC och MSC märkning). 

Det här jobbet kunde inte ha gjorts av endast en person och har underlättats av bidrag från LEADER Mittland Plus. Vi vill tacka särskilt klubbens miljögrupp som har jobbat med dessa frågor. Miljögruppen består av Marianne Persson-Holmkvist, Benny Ericsson, UIf Söderlund, Lars Landén, och Robert Martin. 

Här kan du läsa hela rapporten.