Nyhetsbrev – information om årets medlemsundersökning och önskan om en bra golfsommar

Timrå GolfklubbAlert, Nyhet, Okategoriserade

Golfsäsongen är verkligen igång och vi medlemmar och gäster spelar golf för fullt. Vi har fått en väldigt fin start på säsongen där banan utvecklar sig på ett mycket fint sätt (läs gärna mer på banstatus och hemsidan). Det är glädjande att höra att ni medlemmar uppskattar det arbete som läggs ner på klubben och tycker banan är fin.

Självklart så sliter allt spel också på vår golfbana och skadorna blir värre om vi golfspelare struntar i att dra vårt strå till stacken. Vill därför passa på att påminna alla om vårt ansvar att hjälpa till att hålla vår bana i fint skick nu inför golfvecka och semestertider då alla vill ha en härlig golfsommar.

 1. Laga nedslagsmärket
  Du ska egentligen bara behöva laga ditt eget nedslagsmärke! Men ser du någon annans – laga det också. Olagade nedslagsmärken förblir olagade, det finns ingen klubb eller banstyrka som har tid eller resurser att laga dessa åt oss. Skadorna leder till ojämnheter, fläckar och bjuder in till oönskade grässorter. Hur lagar jag då? – Stäng igen gropen, öppna inte upp den. Tryck därför greenlagaren inåt! Inte utåt och uppåt.
 2. Lägg tillbaka torv
  Banarbetarna lagar greener och tees klart oftare än fairway. Uppslagen torv leder därför väldigt snabbt till gräslösa gropar i spelfältet som tar lång tid att läka. Lägg tillbaka torv så bra du kan eller fyll på med sand. Vi kommer tillhandahålla sandpåsar under säsongen vid första tee.
 3. Kratta bunkern
  När du krattar bunker ska du sträva att inte flytta sand från ett område till ett annat.
  – Lämna kratta i bunkern i spelet riktning (detta för att hjälpa våra banarbetare samt även andra golfspelare)
 4. Speltempo – hjälp varandra
  Alla är medvetna om att många saker som missas handlar om stress och tidsnöd. Om alla hjälps åt i bollen så håller man tempot och hinner med att städa efter sig. Klaga eller stressa aldrig någon som lägger ner tid på att laga, lägga tillbaka sin torv eller krattar noggrant, hjälp gärna till med sysslorna istället.

Säsongen startade 21 maj och sedan dess har det spelats runt 10 000 rundor, vi har haft ett lyckat arrangemang med Golfplaisir på Sveriges nationaldag med 146 deltagare, kategorigolfspelet är igång och vi har haft junior och senior tävling Kustnära på besök. Under vecka 27 har vi som alltid vår ”golfvecka” där hela programmet finns att läsa om på min golf. Vi fortsätter såklart också det ständigt löpande arbetet med att förbättra på och runt vår anläggning!

Årets medlemsundersökning på gång!
Den 26 juni kommer hälften av klubbens medlemmar att få den första enkäten av årets medlemsundersökning från Players 1st i sin mailkorg. Observera att den kan hamna i skräpkorgen. För klubben är dina svar viktiga och vi tackar på förhand för att du tar dig tiden att delta.

Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där ca 370 svenska golfklubbar deltar. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang.

För klubben är detta ett utmärkt verktyg för att få reda på hur alla medlemmar ser på verksamheten och anläggningen. Resultatet används i styrelsens och klubbledningens arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid. 

Undersökningen vänder sig till medlemmar från 19 år och skickas ut via mejl vid två tillfällen under golfsäsongen, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Den andra undersökningen skickas ut den 28 augusti, för dig som inte får en mailinbjudan nu i juni.

Återigen, stort tack för din medverkan. Den gör skillnad!

Timrå Golfklubb, en plats att längta tillbaka till!

Har du frågor eller funderingar är du som alltid välkommen att kontakta golfklubben via kansliet.  

Malin Svelander, Ordförande Timrå Golfklubb

Per Drutten Engström, Klubbchef Timrå Golfklubb