Nu är det äntligen vår… eller?

Timrå GolfklubbBaninfo

Medan de senaste åren har vintern varit snöfattig och rikt på is så är den här vintern helt tvärtom. Som mest har vi haft uppemot 160 cm snö på golfbanan och mycket mer i snödrivorna. Snön isolerar marken och tjälen, som var över en halvmeter i fjol, är nästan obefintligt nu.

Is då? Ja, tyvärr finns det lite sådant också men betydligt mindre än de senaste åren. På greenerna fanns det nästan ingen is tills nyårsdagen då det regnade i flera dagar. Det mättade snön med vatten som sjönk till botten och blev en liten ishinna. På tee och fairway är det svårt att säga. Vi hade mycket vatten på banan i samband med en storm då havet steg ca 100cm. Vattnet försvann relativt snabbt men blev instängd på vissa områden som fairway 8. Där finns det stor risk för isbränna.

Nu när solen börjar värma på så kan snösmältning går snabbt till och i att det inte finns så mycket tjäle så lär smältvattnet försvinner rätt så fort.

Förutsättningar för en bra golfsäsong är svårt att gissa just nu när man tittar ut och ser allt snö. Men jag hoppas att vi kan komma igång ungefär som vanligt och förhoppningsvis med samma kvalité som i ifjol. Risken är att det finns mer snömögelskador på greenerna än tidigare år då det inte är så mycket tjäle och de kan ta längre tid att växa igen på vissa greener. Under några dukar lade vi ett material för att skapa luftspaltar och det kommer att bli intressant att se vilken utdelning det har gett.

Just nu håller vi på banan på maskinservice, snöskottning, takskottning, planering och skidspåret. Skidspåret är fortfarande otroligt populär och vi har fått mycket beröm för det. Vi har även lite gallring kvar att göra så är det någon i behov av ved så är det bara att hör av er till mig.

När snön har smält är det dags att göra klart rangeteen och kör igång uteverksamheten. Jag börjar få ihop ett bra team inför en säsong där vi tappar 2 st. säsongspersonal: Anders Weinemo (pension) och Anton Åman som ska börja på Sundsvalls GK som Head Greenkeeper. Vi önskar både en stor lycka till!