Banstatusrapport September 2016

Timrå GolfklubbBaninfo

Inget slår en fin september morgon ute på banan.

Green 11. Inget slår en fin september morgon ute på banan.

Sist skrev jag att, ”Nu känns det som om hösten är och knacka på dörren”, men så har det inte blivit. Det var inte förrän oktober at vi har haft frost och löven sitta kvar på träden. Och det känns lite onormal.

Den senaste månaden har varit relativt torrt. Då vi brukar ha uppemot 100 mm regn för månaden så ha vi fått 47 mm. Temperaturen har också hållit sig över nollpunkten med många varma och härliga dagar.  

 Banan har fortsatt att utvecklas den sista tiden. Den sista stödsådden på krypvensgreenerna skulle ha mått bättre av lite mer fukt och lite mindre spel men de flesta har tagit sig bra särskilt green 1, 7, och 8. Även greenområdet på hål 17 har blivit mycket bättre än för en månad sen. Övriga delar av banan har också utvecklats positivt och spelbarheten har varit normal för årstiden.  

Vi har nu börjat med de vanliga höstarbetena. Vi har luftat fairway, tee, och foregreen samt djupluftat greenerna. Vi har börjat släppa upp våra klipphöjder. Och vi har börjat se över allt röjnings- och grävningsarbete.

Sista helgen i augusti bjöd på lite extra arbete för vår del då vindbyarna nådde över 20 m/s och blåste ner ca 30 träd runt banan samt mycket skräp. Jag plockade in 11 st. träd som låg nära spelytorna på lördagen i blåsten och vi blåste bort och plockade skräp i närmare 6 timmar på söndagen. De flesta andra vindfällen togs bort under följande vecka men än finns det några kvar.  

De nya tee 42 är nu i bruk och smygöppnades under en rond med veteranerna. Många var nöjd och några tyckte att det var svår då man inte var vann vid de avstånden. Några av damerna tyckte att det kändes roligt att ha chansen att nå greenen på rätt antal slag. Andra såg utmaningen med ”risk och reward” på många av hålen. En preliminär slopetabell är utarbetat och den har testats för att kolla hur ”korrekt” den är.

Anders Weinemo och jag deltog i Gröna sköna dagar på Umeå GK där jag lyckades vinna B-klassen, min första vinst i single! Vår personal tog också hem lagseger i Y-cupen på Öjestrands GC i förre veckan tack vara mycket bra spel från främst Per Engström som hade bäst brutto då han gick på banans par. Vi har nu vunnit lagtävlingen 6 gånger av 9!

      -Robert Martin, Course Manager