Banstatusrapport Juli

Timrå GolfklubbBaninfo, Nyhet

Det har varit skönt att kunna komma in i ”vanliga” rutiner efter en intensiv period de senaste veckorna. Vädret har varit som det jag skulle kalla för en typiskt svensk sommar från förr trots att det har liknat mer vintern där jag kommer ifrån. Det har varit lagom med regn, mycket vind från nordväst och riktig sommarvärme har lyst i sin frånvaro. Trots det fortsätta golfbanan att utveckla sig från riktigt bra till riktigt, riktigt bra och vi håller hög kvalité på spelytorna.

På bansidan var Golfveckan mycket lyckat med bra spelbarhet alla dagar. Vi har haft mycket spel de veckorna efteråt vilket påverka hur mycket vi få gjort och vi har hållit en bra finish trots allt.

Green 8 fick väldigt mycket skada under vintern. Dessutom ligger den skuggigt till och på ett av de kallaste ställen på hela anläggningen. Det är först nu som gräset där har börjat täta ihop. Vår sista stödsådd har nu börjat komma upp och vi tror på en bra vidareutveckling.

I övrigt har vi jobbat mycket med ”vyerna” på senaste genom att ta bort lite sly och gräs på vissa ställen för att främja den vackra naturen som finns runt vår golfbana. Ett exempel är bakom green 15 där man nu ser älven strömmar fram mot havet och där det nu känns som om man står ut i älven.

De kommande veckorna kommer vi att fortsätta med de vanliga rutiner och putsjobb. Dessutom kommer vi bl.a. att lufta greenerna och tee samt vertikalskära och dressa greenerna för att förfina spelbarheten till KM och Midälvatouren.

Jag vill passa på att berömma alla som hjälpa till att laga fairway med sand som man bär med sig i påsarna. Jag trodde aldrig det skulle funka så bra. Jag vill påminna er att lämna tillbaka påsen efter ni har spelat klart så att fler kan hjälpa till att laga.

Nu tar jag några veckors semester men kommer att kunna nås på robert.martin@telia.com. Ha en fortsatt trevlig sommar!
Robert Martin, Course Manager