Herrgolf

Herrgolf och uttagning till Klubbmatchen 2018

Vi kommer att spela 9 tävlingar under säsongen. Speldagar är precis som tidigare söndagar, någon fredag, och första dagens spel i KM räknas som en deltävling.

Upplägget är likt förra säsongen, dvs. vi spelar med fullt handicap.

Vid varje deltävling delas det ut poäng till ’Order Of Merit’. Nytt för i år är att vi man får poäng baserat på nettoresultat, i förhållande till de 5 bästa nettoresultateten. Samma OOM modell som används t.ex. på den nationella seniortouren.

De 6 bästa Nettoresultaten under året räknas i Order of merit.

Priset för att delta på samtliga tävlingar är 500kr. I startavgiften ingår respektive deltävling samt avslutnings middag i oktober. För den som vill delta vid enstaka tillfällen går det alldeles utmärkt, startavgift är då 100 kr per deltävling, samt att en liten kostnad för avslutnings middag.
Självklart är man med och tävlar om priser i respektive deltävling, birdieligan under året samt totala Order Of Merit oavsett antalet tävlingar.

Priser Herrgolfen 2018
Delas ut i samband med avslutningen enligt följande:
 Deltävling – pris till bästa netto score
 Deltävling – pris till bästa brutto score
 Order Of Merit – Pris till 1:an, 2:an och 3:an av Order Of Merit
 Birdieligan – dom 2 spelare som gjort flest birdies under säsongen.

Klubbmatchen 2018
Även i år spelas den sk Ryder Cup matchen mellan Distriktets klubbar. Datumet är i år 18-19 augusti i Hussborg.
Som vanligt deltar 12st spelare från respektive klubb, 8st direktkvalificera sig genom sina 3 bästa bruttoresultat på Herrgolfens 6 första deltävlingar samt 4st genom wildcards. För att kunna direktkvalificera sig måste man spela minst 3 av de 6 första deltävlingarna.
Kapten för laget och utdelning av wildcards är Per Engström.

Speldatum Herrgolfen 2018
1. Söndag 3 juni
2. Söndag 10 juni
3. Söndag 17 juni
4. Söndag 1 juli
5. Söndag 8 juli
6. Lördag 11 augusti (1:a ronden på lördag i samband med KM)
—— Kval till klubbmatchen, 3 bästa bruttoronderna ——-
7. Söndag 26 augusti
8. Söndag 2 september
1. Söndag 16 september
—— Avslutningstävling ———
2. Lördag 6 oktober

Inbjudan till Avslutning kommer senare.

Mer info om exakta tider etc. för respektive deltävling hittar du i anmälan på golf.se.

Välkommen till en ny säsong

Henrik Andersson TD Herrgolfen