Herrgolf

Program för tävlingar 2017

Inbjudan till Herrgolfen och uttagning till Klubbmatchen 2017

Vi kommer att spela 9 tävlingar under säsongen. Speldagar är precis som tidigare söndagar samt någon fredag, och att första dagen i KM räknas som en deltävling. Upplägget är likt förra säsongen, dvs. vi spelar med fullt handicap. Vid varje deltävling delas det ut placeringspoäng till dom 13 bästa nettoresultaten enligt följande poängfördelning:
1:a plac 15p
2:a plac 13p
3:e plac 11p
4:e plac 10p

13:e plac 1p

De 7 bästa resultaten i räknas i Order of merit 2017. Vid lika nettoresultat gäller handicap principen.

Priset för att delta på samtliga tävlingar är 500kr. I startavgiften ingår respektive deltävling samt avslutnings middag i september. För den som vill delta vid enstaka tillfällen går det alldeles utmärkt, startavgift är då 120 kr per deltävling, samt att en liten kostnad för avslutnings middag.
Självklart är man med och tävlar om handicap priset i respektive deltävling, birdieligan under året samt totala Order of merit oavsett antalet tävlingar.

Priser Herrgolfen 2017
Delas ut i samband med avslutningen enligt följande:
 Deltävling – pris till bästa netto score
 Deltävling – pris till bästa brutto score
 Order Of Merit – Pris till 1:an, 2:an och 3:an av Order Of Merit
 Birdieligan – dom 2 spelare som gjort flest birdies under säsongen.

Klubbmatchen 2017
Även i år spelas den sk Ryder Cup matchen mellan Distriktets klubbar. Datumet är i år 19-20 augusti i Hussborg.
Som vanligt deltar 12st spelare från respektive klubb, 8st direktkvalificera sig genom sina 4 bästa bruttoresultat på Herrgolfens 6 första deltävlingar samt 4st genom wildcards. För att kunna direktkvalificera sig måste man spela minst 4 av de 6 första deltävlingarna
Kapten för laget är Per Engström.

Speldatum Herrgolfen 2016
1. Söndag 28 maj
2. Fredag 9 juni
3. Söndag 18 juni
4. Söndag 25 juni
5. Fredag 4 aug
6. Lördag 12 augusti (1:a dagen i samband med KM)
—— Kval till klubbmatchen ——-
7. Söndag 27 augusti
8. Söndag 3 september
9. Söndag 10 september
—— Avslutningstävling ———

Inbjudan till Avslutning kommer senare

Mer info om exakta tider etc. för respektive deltävling hittar du i anmälan.

Välkommen till en ny säsong

Henrik Andersson TD Herrgolfen

Nyheter från herrgolfen