Herrgolf

Herrgolf och uttagning till Klubbmatchen 2019

Säsongen börjar närma sig, snart dags för säsongstart på Herrgolfen. Vi kommer att spela 9 deltävlingar under säsongen. Speldagar är precis som tidigare söndagar samt en fredag, samt att första dagen spel i KM räknas som en deltävling. Upplägget är likt förra säsongen, dvs. vi spelar med fullt handicap.

De 5 bästa Nettoresultaten under året räknas i Order of merit.

Priset för att delta på samtliga tävlingar är 600kr. I startavgiften ingår respektive deltävling samt avslutnings middag i september. För den som vill delta vid enstaka tillfällen går det alldeles utmärkt, startavgift är då 120 kr per deltävling, samt att en liten kostnad för avslutnings middag.
Självklart är man med och tävlar om priser i respektive deltävling, birdieligan under året samt totala Order Of Merit oavsett antalet tävlingar.

Priser Herrgolfen 2019
Delas ut i samband med avslutningen enligt följande:
– Deltävling – pris till bästa netto score
– Deltävling – pris till bästa brutto score
– Order Of Merit – Pris till 1:an, 2:an och 3:an av Order Of Merit
– Birdieligan – den spelare som gjort flest birdies under säsongen

Klubbmatchen 2019
Även i år spelas den sk Ryder Cup matchen mellan Distriktets klubbar. Datumet är i år 17-18 augusti i Hussborg.
Som vanligt deltar 12st spelare från respektive klubb, 8st direktkvalificera sig genom sina 3 bästa bruttoresultat på Herrgolfens 6 första deltävlingar samt 4st genom wildcards. För att kunna direktkvalificera sig måste man spela minst 3 av de 6 första deltävlingarna.

Kapten för laget och utdelning av wildcards är Per Drutten Engström.

Speldatum Herrgolfen 2019
1. Söndag 2 juni (sörfjärden)
2. Söndag 9 juni
3. Söndag 16 juni
4. Fredag 28 juni
5. Söndag 28 juli
6. Söndag 4 augusti
—— Kval till klubbmatchen, 3 bästa bruttoresultaten ——-
7. Lördag KM 10 augusti (första dagens)
8. Söndag 1 september
9. Söndag 15 september
—— Avslutningstävling ———
Lördag 28 september

Inbjudan till Avslutning kommer senare.

Mer info om exakta tider etc. för respektive deltävling hittar du i anmälan på golf.se.

Välkommen till en ny säsong

Henrik Andersson TD Herrgolfen