Nyheter

Här kommer vi att presentera nyheter och texter om utrustning, instruktion och träning samt
ny information om våra lektioner, resor, shop och golfsimulator.

6 Februari

Kom och prova årets sortiment från Callaway och Titleist!
Tisdag 13 februari har vi öppet hus mellan kl. 09.00-20.00 där alla är välkomna!
Ta med er egen järn 7:a och driver, och jämför slaglängder och riktning mot årets sortiment.

Callaways nya heta serie Rouge med driver och järnklubbor finns hemma. Likaså deras linje Apex, Steelhead och Big Bertha.
Titleist nya fina och lättspelade Ap3-serie har fått väldigt höga betyg av alla som har provat. Den liksom Ap1 och Ap2 finns också på plats. Ni börjar slå med er egen klubba, och sedan är det vår uppgift att bygga ihop en klubba som överträffar det du redan har i bagen! 🙂
Varmt välkomna!

IMG_3172              IMG_3146

Skiljer sig din maxade slaglängd från din normala slaglängd?

Riktning och längd är vad golf handlar om. Detta gör längdkontroll och slaglängd till en stor del av spelet.
Men har medelgolfarna optimerad deras slaglängd utifrån aspekten kontroll på deras slag?

Många medelgolfare har en uppfattning om hur långt de slår med sina olika klubbor, och den uppfattningen stämmer säkert i deras bästa stunder. 150 m med järn 7 som exempel på spelare. Men skulle den aktuella spelaren av någon anledning bli tvungen att slå bollen längre med samma förutsättningar till bollen, är detta oftast en omöjlighet… Alltså, 150 m blir den spelarens maxlängd med ovan klubba.

En snittspelande herre ute på någon av de stora Tourerna idag slår sin järn 7, 160 m. Men får den spelaren i uppgift att med samma förutsättningar i grepp, uppställning och bollplacering slå bollen längre, så har han möjlighet att slå bollen 180 m.
Alltså, de spelarnas normala slaglängd är c:a 10% kortare än deras maxlängd…  Hur kommer det sig?
Jo, skulle ovan spelare använda sig av sin maxlängd under tävlingsspel skulle det med största sannolikhet innebära en markant försämring av kontroll i både riktning och längd. Om så inte var fallet, skulle herrarna på Tourerna slå sina järn 7 över 180 m, vilket de inte gör. En maxat slag ställer helt enkelt för stora krav på spelarens balans, och bristande balans kommer att påverka alla parametrar i bollträff.

Alla spelare skulle därför må bra av att dokumentera sin maxlängd, och därefter dra bort 10% och utgå från dom siffrorna när slaglängder ska bestämmas. Allt för att optimera kontroll i riktning och längd.

Exempel: En spelare som enligt egen uppfattning slår sin järn 7, 150 m. Ett av oss utarbetat test visar att spelarens maxlängd är 155 m. Alltså, dessa 155 m blir efter -10%, 140 m.

Att utgå och arbeta efter den siffran kommer för ovan spelare med stor sannolikhet att resultera i minskad spridning av slagen och en förbättrad kontroll av riktning och längd. En sänkt hastighet och ett mjukare tempo i tekniken för att optimera balans och ge en mer konsekvent bollflykt.
Det är utveckling av ditt golfspel!

Med hjälp av TrackMan och våra tester gör vi detta åt dig!
Spara slag! Boka ett lektionspass där vi hittar dina slaglängder!

Niklas Dahlgren & Peter Forsgren

timragolfacademy@timragk.se