Startsidan|Nyheter|Tävling|Klubben|Banan|Idrott|Sponsorer|Länkar|Restaurang|Shoppen|Gästspel

Aktuellt bokningsläge
Se bokningarna »

Startsidan
Tävling
Banan
Idrott
Restaurang
Shoppen
Gästspel
Timrå GK 25 år

Timrå Golfklubb
Golfbanevägen 2
860 32 Fagervik

Kansli:
Golfshop:
Restaurang:
E-post:
timragk@telia.com

Ett slag för Cancerfonden

2009-08-02

Söndag 2 augusti spelades vår tävling till förmån för Cancerfonden för 20:e gången.

Vi har genomfört ytterligare en lyckad tävling där intäkterna oavkortat går till Cancerfonden.

Dagens resultat blev 92 660:-.

Klicka här för tävlingsresultat.

Cancerfondens mest långlivade arrangemang ”Slå ett slag för Cancerfonden” har till organisationen av golfklubbar i Sverige insamlat närmare 30 Miljoner kronor totalt.

Timrå Golfklubb är i särklass den klubb i norrland som samlat in mest pengar 1 314 TKR totalt. Det resultatet gör Timrå inte bara unika i norrland utan föreningen är totalt tredje givmildast av alla klubbar i hela landet genom tiderna.

I år är det tjugonde gången i följd som Timrå Golfklubb till förmån för Cancerfonden genomför tävlingen. När tävlingen arrangerades första gångerna kom blygsamma belopp in till Cancerfonden. De senaste åren har Timrå Golfklubb kunnat lämna ett årligt bidrag på mer än 100 000 kronor varje år.

Golfklubbens medlemmar och gästpelare visar ett arrangemanget är viktigt dels av idrottslig karaktär där tävlingen är en av de med störst deltagare varje år. Dels för att syftet är gott och att pengarna verkligen gör nytta och betyder något allt för Cancerfonden.

- Golftävlingen är en av de årliga höjdpunkterna på tävlingsprogrammet hos oss i TiGK, säger Ove Boström klubbchef på TiGK. Vid prisutdelningen är hela klubbhuset fullt med dagens deltagare som framförallt är nyfikna på insamlingsresultatet i pengar. Den kvällen är spelresultatet underordnat.

- Jag har själv inte spelat golf på några år men är engagerad i den här tävlingen för att det är viktigt att samla in pengar till Cancerfondens verksamhet. Fler än jag verkar tycka det då många deltagit alla 20 år och ifjol skänkte deltagarna i snitt 242 kronor på speldagen, det är oerhört generöst. Speciellt då det är många familjer som har flera deltagare i tävlingen. Säger Per Granqvist en av många engagerade runt tävlingen, en eldsjäl som varit med och arrangerat tävlingen från 1991 och framåt.

Cancerfondens verksamhet är helt baserad på de insamlingsbidrag som kommer in till fonden. Cancerfonden finansierar huvudparten av all forskning kring Cancer i Sverige.

Aktivitetskalendern
« apr 2014 »